Kaderinizin yemesine izin verme! Mutfaktaki hastalıkların düşmanı: Kanserden koruyan yiyecekler nelerdir? Uzmandan gelen uyarılar …

Diyetisyen uzmanı Çisem Gündüz, beslenme ve yaşam tarzının kanserin gelişimi üzerindeki etkilerinin altını çizdi ve sağlıklı bir gıda alışkanlığı ve aktif yaşam tarzının hastalıkların önlenmesinde önemli bir rol oynadığını söyledi. Verilere göre, dünya, Dünya Kanser Araştırma Fonu (WCRF) ve Amerikan Kanser Araştırmaları Enstitüsü (AICR), bu süreçteki en önemli değişen risk faktörlerinden birinin “beslenme” nin altını çizdiğinin altını çizen kanser vakalarının yüzde 30 ila 50’sinden önlenir.
Kanserden koruyan yiyecekler
Harvard Tıp Fakültesi’ne göre, en az 400 gram sebze ve meyve tüketimi, mide ve kolon kanseri, diyetisyenlerin kanseri gibi türlere karşı koruyucudur, “Akdeniz diyetine uyan bireylerin kanser riski yüzde 10-20 oranında Akdeniz diyetine karşı yüksek uyum riskini azaltabilir.
Kanser türleri için önlem alın!
Melatonin hormonunun hücre yenilemesini desteklediğini belirten diyetisyen Gündüz, kronik stresin bağışıklık sistemini baskılayarak bazı kanser türlerinin gelişimini hızlandırdı, “DNA’ya zarar vermeyi önleyen antioksidanlar.
Bağırsak sağlığını güçlendiren gıdalar
Bağırsak florasının güçlendirilmesi, eksprese edilen gıdaların tüketiminin önemi gibi diyetisyen Gündüz, yoğurt, turşu, sarımsak ve soğanın bağışıklığını destekler.
“Egzersiz kanser riskini azaltabilir”
Fiziksel aktivitenin kanser riskini azalttığını teyit ederek Gündüz, “Bazı klinik araştırmalar, haftada 150 dakika boyunca ılımlı bir egzersizin meme ve bağırsak kanseri riskini azaltabileceğini göstermiştir. Akciğer tümörlerinin % 85’inden sorumlu olduğu bilinmektedir. Alkol tüketimi meme karkinomu, karaciğer ve kemiklerle ilişkilidir” dedi.
Kanser hücrelerini nötralize eden gıdalar
Diyetisyen Gündüz, brokoli, karnabahar, lahana ve turba kanserojen ajanları nötralize eden enzimler içerdiğini vurguladı, “omega-3 yağ asitleri de hücre zarını arttırarak kanser hücrelerinin proliferasyonunu yavaşlatabilir.
Kanser riskini artıran gıdalar
Kaçınılması gereken yiyeceklerden de bahseden diyetisyen Gündüz, dönüştürülmüş etlerin (salam, sosis, sosis) Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından 1. grubun ajanı olarak sınıflandırıldığını söyledi. kurmak.
Ulusal Kanser Haftası’nın farkındalığının öneminin altını çizerek, Sağlıklı Diyet, aktif bir yaşam ve zararlı alışkanlıklardan kaçınmanın kanser riskini önemli ölçüde azaltabileceğini söyledi.
(IHA)