Güncel Haberler

Borsa haftaya yükselişle başladı | İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Haberleri

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nın BIST 100 endeksi haftaya yüzde 0,74 artışla 9.739,80 puandan başladı.

Açılışta BIST 100 endeksi önceki kapanışa göre 71,70 puan ve %0,74 artışla 9.739,80 puana yükseldi.

Bankacılık endeksi yüzde 0,93, holding endeksi ise yüzde 0,58 arttı. Sektörel endeksler arasında en fazla kazancı %1,45 ile spor alırken, sadece turizm %0,01 ile kaybetti.

Cuma günü düşüş trendine giren İstanbul Menkul Kıymetler Borsası BIST 100 endeksi günü yüzde 2,55 değer kaybıyla 9.668,10 puandan tamamladı.

Küresel piyasalar haftaya temkinli başladı ve ardından makroekonomik verilerle dolu bir takvim takip edecek.

Cuma günü Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu’nda Fed Başkanı Jerome Powell, uzun süredir tarihi yüksek seviyelerde tutulan politika faizlerini düşürme zamanının geldiğini söyledi.

Powell, “Hareketin yönü açık, faiz indirimlerinin zamanlaması ve hızı, gelen verilere, gelişen görünüme ve risk dengesine bağlı olacak” dedi. dedi.

Enflasyonun artık hedefe yakın olduğunu vurgulayan Powell, enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru sürdürülebilir bir yolda olduğuna dair güveninin arttığını ifade etti.

Para piyasalarındaki fiyatlara göre Fed’in gelecek ay 25 baz puanlık faiz indirimi yapacağı kesin gibi görünse de 50 baz puanlık bir indirim olasılığı da masada.

Analistler, bugün ülkede kapasite kullanım oranının, Almanya’da iş dünyası güveni Ifo endeksinin ve ABD’de dayanıklı mal siparişlerinin ve Dallas Fed imalat sanayi endeksinin ‘yabancı ve teknik açıdan’ takip edileceğini söyledi. BIST 100 endeksinde 9.750 ve 9.900 puanlarında dirençlerin bulunduğunu, 9.600 ve 9.500 seviyelerinin destekleyici konumda olduğunu kaydetti.


Etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu