Güncel Haberler

Soykırımcı İsrail askerleri 2 çocuğu gerçek mermiyle yaraladı

İsrail askerleri, Batı Şeria’nın kuzeyindeki Nablus şehrinin doğusunda yer alan Beyt Furik kasabasına baskın düzenledi.

İsrail askerlerinin baskını sonrasında kent sakinleri ile İsrail askerleri arasında çatışma çıktı.

İsrail ordusu Filistinlilere karşı gerçek mühimmat ve göz yaşartıcı gaz kullandı.

Filistin Kızılayı’ndan yapılan yazılı açıklamada, şehre baskın yapan İsrail askerlerinin kurşunla ayağından yaralanan 16 ve 14 yaşlarındaki iki çocuğun tedavi altına alındığı belirtildi.

İsrailliler, İsrail topraklarını gasp ettikten sonra Batı Şeria’nın diğer bölgelerinde de Filistinlilere ve onların mülklerine saldırdı.

Resmi Filistin televizyonunda yayınlanan haberlere göre İsrailli gaspçılar, Nablus şehrinin Surra köyündeki Filistin tarım arazilerini yaktı.

Görgü tanıkları, “Nablus belediyesinden itfaiyecilerin yangını söndürmek için bölgede çalıştığını” söyledi.

Batı Şeria’nın güneyinde İsrailli yerleşimciler El Halil şehrinin güneyindeki Susya köyüne baskın düzenledi ve orada yaşayanların bir kısmına saldırdı.

Batı Şeria’nın güneyindeki El Halil’e bağlı Msafer Yatta’ya bağlı Susiya köyünde maskeli İsraillilerin, Filistin topraklarını gasp ettikten sonra Filistinlilere sopalarla saldırdığı görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te, 7 Ekim 2023’ten bu yana Filistin topraklarını gasp eden İsrail askerlerinin ve İsraillilerin saldırılarında 640 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023’ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistinlilere yönelik gözaltılar, baskınlar ve saldırılarda artış yaşanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu