Türk mutfağının vazgeçilmezi: Kıymalı pide tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri

Hafta sonları kahvaltı veya akşam yemeğinde tercih edilen doğranmış pide tatmin edici ve pratik bir alternatiftir. Evde kolayca yapılabilen bu tarif, fırından çıktığında yayılan koku ile masaların başının tacı haline gelir. İşte lezzetli bir kıyılmış pide tarifi …
Malzeme
Hamur için:
4 su bardağı un
1 Maya Anında Paketi (10 g)
1 çay kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı yağ
1 bardak sıcak süt
1 bardak sıcak su
İç harç için:
300 g dana kıyılmış et
2 domates (rendelenmiş)
2 yeşil biber (ince doğranmış)
1 soğan parçası (ince doğranmış)
2 karanfil sarımsak (ezilmiş)
1 yemek kaşığı biber macunu
1 yemek kaşığı domates salçası
½ bardak yağ
Tuz, karabiber, biber biber, kimyon
BUGUN İÇİN:
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı (fırından indirmek için)
Yapı
Hamur için un, maya, şeker ve tuzu büyük bir kapta karıştırın. Sıcak süt, su ve yağ ekleyin ve yumuşak bir hamuru yoğurun. Örtün ve 1 saat fermente etmelerine izin verin.
Kıyılmış eti iç harç, doğranmış sebzeler, makarna, yağ ve baharatlar için bir kasede karıştırın.
Fermente hamuru 6-7 bir beze bölün. Her birini uzun ince bir pide şeklinde açın.
Doğranmış harcı hamurun ortasında yayınlayın, kenarları hafifçe kıvırır.
Pita Pide, dizginsiz kağıt ile tepsiye yerleştirin. Yumurta sarısını kenarlara uygulayın.
Fırında 200 ° C’de pişirin, altın kahverengi olana kadar yaklaşık 15-20 dakika önceden ısıtılmıştır.
Tereyağını fırından çıkan koltukların kenarlarına uygulayın ve sıcak servis yapın.