Tescilli Bursa bıçağı üreticileri bayram öncesi yoğun mesai yaptı

2014 yılında Bursa Metropolitan Belediyesi tarafından uygulanan ve 2018 yılında Türk patent ve markanın kurumu tarafından coğrafi bir kayıt sertifikası düzenleyen Borsa Bıçağı, France, İngiltere, Suudi Arabistan ve Lübnan dahil olmak üzere birçok ülke tarafından gereklidir.
BURSA BIÇAKILAR, özellikle kayıt sertifikasını aldıktan sonra iyileşmekte zorluk çeker.
Febril stüdyoda Ramazan şöleni sonrasında başladı, kurban bıçağının ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan tüccarlar, önce hammaddenin makasla çelik olarak modellenmesini sağladı. Kalıplama ve ısı işleminden sonra, bıçaklar parlatma, takip ve keskinleştirme ile kullanıma hazırlanır.
“Özellikle Arap ülkelerinde daha fazla satılıyor”
BURSA BIÇAKULAR FATIH ADLI DERNEĞİ Başkanı, iyi bir süreci olduğunu söyledi.
ADIL, Eid’yla Ramazan Bayramı ve Eid al -dha emirleri siparişlerin teslim edilmesinden kısa bir süre önce, “İyi bir yargılama yaptık. Tüccarlar mülkümüz satıldığı için çok mutlu bir sezon geçirdi. Çanta bıçağı ilgi odağı geldi. Bu süreçte herkes çok rahattı. Dedi.
Adliy, yoğun bir süreç bıraktığını söyledi:
“Yaklaşık 10 milyon adet satış oldu. Yıl boyunca satışının 3-4 katı var. Yani her sektörde olduğu gibi mevsimsel olanlara sahibiz. Bir mevsim bağ, fındık mevsimi var. Her mevsimde ayrı bir bıçak sattığımızı söyleyebiliriz. Toplamıyoruz. Bursa’da, özellikle Arap ülkelerinde, france’de bir bıçak satıyoruz.
ADIK, şehirde yaklaşık 80 bıçak üreticisi var, “Herkes karşılıklı koordinasyonda çalışıyor. İşimizin kesintiye uğradığı diğer tüccarlarla işbirliği yapıyor, buna devam ediyoruz”. dedi.
Son zamanlarda, ADLI torba bıçağını tanıtmak için çeşitli çalışmalar yaptılar, bu promosyonlarla ihtiyaçların arttığını vurguladılar.
Şehirde 35 yıldır bir çanta için bıçak üreten ve satan Selami Şirin, çanta bıçağının kalitesi nedeniyle birçok insan tarafından tercih edildiğini söyledi.
Vatandaşları öfkeli ve satın alma konusunda öneren Sirin, “Satış ve keskinleştirme üreticileri tercih etmelidir. Marangozluk için 1-2, kesme için 3 numaralı bıçak tercih edilmelidir”. dedi.