Tam kıvamında şerbetli: Revani tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri

Klasik Türk mutfağı şerbet tatlılarından biri olan Revani, düzen ve hafif tadı tutarlılığı ile çay saatleri için gereklidir. Bu tarifle, tatlınız tutarlılık dolu olacak, yumuşak ve şerbet tamamen çizilecek.
Malzeme
Pasta için:
3 Yumurta
1 bardak pudra şekeri
1 bardak yoğurt
1 su bardağı irmik
1 bardak un
1 bardak yağ
1 paket cam tozu
1 Paket Vanilin
Şerbet için:
3 bardak pudra şekeri
3 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
Hazırlık
Tencerede şeker ve su ve kaynatın. Kaynadıktan sonra, 10 dakika boyunca düşük ateşte kaynatın. Sobadan almadan önce limon suyunu ekleyin. Sorbet’i soğumaya bırakın.
Beyaz yumurtalar ve şeker derin bir kapta ve köpük köpük olana kadar çırpın. Yoğurt, yağ ve vanilin ekleyin. Yokun, un ve maya karışımında eleyin, bir spatula ile homojen bir karışım alın.
Harcı orta boy yutkunla bir tavaya dökün. Altın kahverengi olana kadar yaklaşık 30-35 dakika boyunca önceden ısıtılmış bir fırında 180 ° C’de pişirin.
Soğutulmuş sorbeti fırından çıkan sıcak keki üzerine eşit olarak dökün. Sorbet’i çekmek için oda sıcaklığında dinlenmesine izin verin.
Hindistan cevizi, pudra fıstık veya ince çekilmiş ve dilimlenmiş fındık ile servis yapın.