Marangozhaneden çıkıp 5 dönümlük alanda üretime başlıyor: İlk hasattan itibaren 3 ton ürün elde ediyor – Son Dakika Hayat Haberleri
Sumbas ilçesinde yaşayan Çaparoğlu, 22 yıldır yaptığı baba mesleği olan marangozluğu bıraktı. Farklı bir meslek araştırmaya başlayan Çaparoğlu, tarımda çalışmanın daha mutlu olacağına karar verdi.
Muz yetiştiriciliği fikriyle yola çıkan Çaparoğlu, bu ürünle ilgili seraları gezerek incelemelerde bulundu. Bazı seralarda gördüğü ejder meyvesinin dikkatini çekmesinin ardından Çaparoğlu, muz yetiştirme fikrinden vazgeçti.
Çaparoğlu, ejder meyvesi hakkında geniş araştırma yaparak ürünün bölgede yetiştirilebileceğini tespit etti. 2022 yılında Sumbas ilçesine bağlı Gafarlı köyünde arazi satın alan Çaparoğlu, 5 hektarlık alanda sera oluşturarak meyve yetiştirmeye başladı.
Geçen yıl serasından ilk ürünleri almaya başlayan ve 3 ton hasat yapan Çaparoğlu, verimini artırarak yetiştirdiği meyveleri yurt dışına göndermeyi hedefliyor.
Mehmet Çaparoğlu, AA muhabirine, uzun yıllar marangozluk yaptıktan sonra tarıma olan ilgisiyle kendisini daha iyi hissettiğini söyledi.
Büyük emeklerle yetiştirip yetiştirdiği ejder meyvesinden geçen yıl ilk hasadını aldığını iddia eden Çaparoğlu, ürünlerini Osmaniye’deki manavlara ve Mersin’deki bir ihracatçı firmaya sattığını söyledi.
Ejder meyvesi üretimini daha da artırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Çaparoğlu, şöyle konuştu:
“Ekildiği zaman hemen ürün vermiyor, en az 3 yıl beklemek gerekiyor. Geçen yılın ürünlerini Kadirli’deki toptancılara, marketlere, manavlara sattık. Mersin’deki bir ihracat firmasına verdim, onlar da gönderdiler. Amacım daha iyi ve daha kaliteli ürünlere sahip olmak.” “Ürün yetiştirmek ve ihracata göndermek dış pazar için daha yüksek bir ürün, umarım 10 yılda 2 ton, toplamda 10 ton üretebilirim.”