Güncel Haberler

Anadolu mutfağının küratif lezzeti: yoğurt dövme çorbası tarifi – son dakika Girme News

Yoğurt dövme çorbası, besleyici ve parlak yapısı ile masaların temel lezzetlerinden biridir. Dövmeler (Ashura Buğday), yoğurt ve nohut gibi sağlıklı malzemelerle hazırlanan bu çorba, özellikle midesi ve bağışıklığın güçlendirilmesi ile bilinir. Kuyu, Bu zarif anadolu mutfağı nasıl yapılır? İşte, Bol vitamin yoğurt ile dövme çorbası tarifi …

Yoğurt dövme çorbası tarifi

Malzeme

1 su bardağı dövme buğday (Ashura Buğday)

1 bardak haşlanmış nohut

5 bardak su veya et suyu

1 bardak yoğurt

1 yemek kaşığı un

1 yumurta sarısı

1 çay kaşığı tuz

Sos için:

2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı

1 çay kaşığı kuru nane

1 çay kaşığı biber

Yoğurt ile dövme çorbası yapın

Bir gece önce dövmenin tanesini suda bırakın.

Ertesi gün, tencerede süzün ve yıkayın, 5 bardak su veya et suyu ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin.

Haşlanmış nohut ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatın.

Bir kasede yoğurt, un ve yumurta sarısını çırpın.

Karışıma 1 kova sıcak çorba suyu ekleyin ve yavaşça tencereye dökün.

Sürekli karıştırarak birkaç dakika kaynatın.

Tereyağını bir tavada eritin, kuru nane ve biber ekleyin.

Çorbanın üstünde hazırlanan sosu hazırlayın.

Sıcak çorba servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu