Güncel Haberler

“Alaşehir için çalışıyoruz” – Son Dakika Cumhuriyet’in Egesi Haberleri

Alişehir Belediye Başkanı Ahmet Ökezcüoğlu ikinci dönemine halkın güçlü desteğiyle başladı. Yol, su ve köprüler gibi temel sorunları çözdüğünü ilan eden başkan, şirketin tüm segmentlerine işbirlikli projeler, mobilya ve kadınların sosyal hizmetleri ile dokunduğunu iddia etti. Turizm yüzüne tarihi yapılar getiren Okezcüoğlu, “Kendine yeterince ve yaşanabilir bir şehir. Havalı nefes kesici bir hava. İçilebilir su ile var olan bir şehir. Yeşil alanlarla nefes alan bir şehir yaratmaya çalışıyoruz” dedi.

* İkinci döneme güçlü bir destekle girdiniz. İnsanların seçim sürecini ve desteğini nasıl değerlendiriyorsunuz?

İlk dönemde seçimleri yaklaşık 3 bin farkla kazandık. Bu dönemdeki fark 8 binden fazla arttı. Bu yüzden hizmetlerimizle vatandaşlarımızın kalbine girmeyi başardık. Bundan sonra, hizmetlerimizi artırarak, halkımızla daha fazla bir araya getirerek daha fazla kalp almaya çalışacağız.

“Kırsal bölgedeki en büyük sorun yol ve köprüydü”

* Göreve geldiğiniz ilk günden itibaren tarlaya gittiniz, tüccarlar ve vatandaşların ne tür dilekleri var?

İlk günlerden itibaren vatandaşın ihtiyaçlarını dikkate alıyoruz. Kırsal mahallelerde yol, köprü, sulama ve sosyal alan eksikliği gibi kronik sorunlarla karşılaştık. 22 köprü inşa ettik. 1 milyon 350 bin metrekarelik blok parket attık. Bakkal, şehrin büyük müzesi haline geldi. Evimizi aldık ve yaklaşık iki yıl önce yedi milyon poundluk bir figür harcadık. Onu Alaşehir Kongre Odasına dönüştürüyoruz.

* Kadınları, çocukları ve üretimi durdurun, hangi projeler var?

Yerleşik kadın kooperatifi ciddi başarı elde etti. İki yıl önce 75 bin TL olan Ciro, geçen yıl 1 milyon 750 bin TL’ye ve bu yıl 5 milyon TL’ye yükseldi. Amacımız 10 milyon liralık ciro. Kadınlar için bir tekstil semineri kurduk ve üreticilerin pazarlarında bir tezgah atadık. Hiçbir kadın ve aile talimatı yoktu. Şu anda kadınlarımıza psikolojik destek, tavsiye ve hukuk danışmanlığı hizmetleri sunuyoruz. Dost Eller mağazasını açtık. Yaklaşık 1150 aileyi destekledik. Eşlerini hapishanede kaybeden kadınlar da var. Kadınları güneş olmadıklarını hissettirmeye çalışıyoruz. Çocukları nitelikli çocuk olarak yetiştirmeye çalışıyoruz. Dağ köylerimizde anaokuluyla hiç tanışmamış çocuklarımız var. Mobil kreş bir çözümdü. Voleybol, basketbol, ​​dans, ritim, tiyatro, halk müziği, çubuk, babil, gitar ve satranç gibi birçok alanda kurslarımız var. Belediye hakkındaki anlayışımız fiziksel projelerle sınırlı değildir; Sosyal belediyelik için de büyük önem veriyoruz.

* Alaşehir’in hikayesi hakkında konuşabilir misin?

Ayrıca Alaşehir’in tarihsel ve kültürel değerlerini ortaya çıkarmak için de büyük çaba sarf ediyoruz. Dört sosyal yapı ve iki eğlence alanı inşa ettik. Antik tiyatroya ve tapınağın kazılarına başladık. QR tarafından kodlanan bilgi belirtileri ile turistleri bilgilendiriyoruz. Çevrede ciddi adımlar attık. Alaçehir’in çöpü daha önce doğaya dökülmüştü, ancak sorun tamamen çöp transfer istasyonu ile çözüldü. Şimdi çöpümüz Manisa’nın bertaraf yapılarına gidiyor. Enerji üretilir, geri dönüşüm sağlanır.

‘Köy enstitüleri, Cumhuriyet vatandaşlarını yaratma projesiydi

* İçme suyu projeniz hakkında konuşabilir misiniz?

Büyükşehir belediyesi ile birlikte 200 milyon liralık bir proje başlattık. Depo sistemi susuz günler olacak tarih olacak.

* Köy Enstitüsü modeliyle ilgili mevcut tartışmalar devam ediyor, ne düşünüyorsunuz?

Eğitimde üretime dayalı modellerin önemi çok büyüktür. Köy enstitüleri sadece eğitim değil, aynı zamanda Cumhuriyet vatandaşlarını yaratma projesiydi. Bugün hala hatırlanan bir tesadüf değil.

* Alaşehir ile ne demek istiyorsun?

Alaşehir’in aktif fay hattı resmi olarak 300 delikli ve 30 hendek eseri ile eşlenmiştir, yeni inşaat bu verilere göre modellenecektir. Bölgelere 2700 dönümlük yeni bölüm üzerinde depreme dayanıklı bir şehir planlıyoruz.

* Ne tür bir alakehir istiyorsunuz?

On -Site istihdam modeli artık dünyada yaygındır. Sitede tüketilen, sitede kullanılacak şekilde üretilmek istiyoruz. Kendinden yeterli ve yaşanabilir bir şehir. Hava ile nefes alabilen hava. İçme suyu ile var olan bir şehir. Eğitim sorunlarını çözen bir şehir yaratmaya çalışıyoruz, trafik problemleri ve yeşil alanlarda nefesleri yok. Bu bizim amacımız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu