Güncel Haberler

AK Partili Yayman’dan seçim açıklaması: ‘2028 dışında bir tarih yoktur; gündemde erken seçim yoktur”

1999 yılında AK Hüsenin Yayman Partisi Başkan Yardımcısı, 1999 yılında PKK Abdullah Öcalan zil sesi terör örgütü Kenya’da tutuklandı ve aynı dönemde Türkiye’ye teslim edildi ve fetö ringer fetullah gülen arasındaki ilişkiye dikkat çekti. Türkiye’deki operasyonel senaryolar bize gönderildi. dedi.

Yayman, Gürkan Zengin tarafından EKOL TV’de sunulan “Editör” programında terörizmle mücadele, ilk seçimler, çözüm süreci, AK Partisi’nin dönüşümü ve yeni anayasal tartışmalar hakkında önemli değerlendirmeler yaptı.

AK Partisi, Yayman Hafta Sonu’nun 32. değerlendirmesini ve konsültasyonunu düzenledi, toplantılar etkileşimli, milletvekilleri bakanlarla bir araya geldi ve tüm eleştirileri açıkça ifade etti. “AK partisi gerçekten iktidara muhalefet ediyor, Yayman’ın Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın da oturumdaki milletvekillerinin doğrudan sorularını sorduğunu söyledi.

“AK partisinin başarısı onunla rekabetten geliyor”

Yayman’ı değerlendiren AK partisinin baskın süreci, “AK partisinin tek rakibi AK partisi” dedi. Partinin sürekli yenilenmesinin altını çizerek, Yayman, kurumundan bu yana politika paradigmasını değiştiren ve sessiz devrimler yaratan bir hareketten bahsettiğimizi söyledi. “

CHP Özgür Özel Yayman’ın lideri tarafından yapılan son açıklamalara atıfta bulunarak, “Sadece Cumhuriyetçi Halk Partisi’nin oyu iktidara yükselemedi. Bu, halktan bağlantısız olan politikayı anlamanın sonucu” dedi. CHP’nin ulusal ve ulusal muhalefetini çağıran Yayman, muhalefetle mücadelenin Türkiye’nin sorunlarını ikinci kata ittiğini iddia etti.

“CHP bir muhalefet değil; iç güç mücadelesinin bir parçası”

Hüsenin Yayman, CHP’de canlı yayın önemli eleştiriler buldu. Yetkili, Cumhuriyetçi Halk Partisi’nin 75 yılı çok partili siyasi tarihi, “tarihsel başarısızlık” Yayman, CHP olarak tek başına iktidara yükselemez, sosyal gerçeklikle bağlantı kuramayan politik bir yapıdır.

“1950’den beri 75 yıl içinde çok grup yaşamı uygulandı, Cumhuriyetçi Halk Partisi bu ulusun oylarıyla tek başına iktidara gelemedi. Onlar sadece sandıklar değil; CHP, ulus ve ulusla sorunlu bir ilişkidir. Bu parti ulusun değerleriyle mücadele ediyor.

Parlamentoda onunla birlikte çalıştığımız Yayman’ın saygılı bir diyalogumuz olduğunu söyledi. Ancak sorun kişisel bir sorun değil.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Yayman, “Ulusal ve ulusal bir muhalefet olmasını istiyorum”, arzuyu hatırlattı “, AK parti olarak güçlü muhalefetten asla rahatsız olmayacağız. Aksine, muhalefet ülkeden kalifiye ve sorumlu.

Çözüm sürecine CHP yaklaşımına atıfta bulunan Yayman, “Kürt sorusu üzerinde en fazla sayıda ilişkiyi yazan, öneriler sunan ve tarihsel hafızayı taşıyan parçalardan biri CHP’dir. Ancak, çözüm süreci gibi ulusal bir soru hakkında bir bekleme politikasını izlemek.

“1999’da bir denklem kuruldu: Öcalan uygulandı, Fetö alındı”

Çözüm sürecindeki geçmiş deneyimleri değerlendirerek Yayman, sürecin bu sefer neden farklı bir toprakta ilerlediğini açıklayan şaşırtıcı bir tarihsel analiz yaptı. 1999 yılında, PKK Abdullah Öcalan’ın zil kızarı terör örgütü Kenya’da tutuklandı ve Fetö Ringleader Fetllah Gülen’in Amerika Birleşik Devletleri Yayman’da ayrılmasıyla aynı dönemde Türkiye’ye teslim edildi:
“15 Şubat 1999’da Abdullah Öcalan Kenya’da tutuklandı ve Türkiye’ye teslim edildi. Birkaç ay sonra Fetullah Gülen Amerika Birleşik Devletleri’ne gitti. Yani bir terör örgütü süresi dolduğunda başka bir organizasyon etkinleştirildi.

Buna ek olarak, Başkanımız Sayın Erdoğan o yıl hapse gönderildi. Bu tablo bize Türkiye’deki dış kuvvetlerin operasyonel senaryolarını açıkça göstermektedir.

Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliği sayesinde Türkiye artık bu kirli senaryolara mahkum bir ülke değil. Devlet zihni bu tuzakları çözme seviyesine ulaştı ve ulusun iradesi bu oyunları hayal kırıklığına uğrattı. “

AK Yayman Partisi Seçim Beyanı: 2028'den beri farklı bir tarih yok; Gündemde erken seçim yok

Bu tarihsel hafızanın çözüm süreci bağlamında dikkate alınması gerektiğini vurgulayarak Yayman, “Bu sefer süreç farklıdır, çünkü Türkiye şimdi bu kirli denklemleri çözen, çizilmiş ve deneyim ve edinime sahip bir durumdur”.

“Türkiye terörizmi ulusal bir güvenlik sorunudur”

Yayman, geçmiş süreçlerden bir ders olduğunu ve başarı konusunda “temkinli bir iyimserlik” olduğunu söyledi. Sürecin bu sefer farklı olduğunu vurgulayan Yayman, aşağıdaki sonuçları yaptı:

“Türkiye Cumhuriyeti artık bu anlamda çok ciddi bir deneyime ve satın almaya sahip. Demokratik politika açıldı, ret, olumsuzlama ve asimilasyon politikaları sona erdi. PKK terör örgütü kalan dağ için ne nesnel ne de öznel bir gerekçeye sahip.”

MHP Devlet Bahceli’nin başkanı Yayman, süreci destekleme sürecini destekliyor: “Sayın Başkan, Bahceli’nin siyasi iradesinin ve sosyal anlaşmanın liderliği bu süreci geçmişten ayırıyor” dedi.
“Anayasa değişikliği için değil, iç cephenin güçlendirilmesi için süreç yapılır”

Yeni anayasal tartışmalara atıfta bulunan Yayman, Türkiye’nin terörizmi olmayan vizyonunun anayasal bir değişiklik projesi olarak görülmemesi gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın anayasanın ihtiyaçlarını uzun süre vurguladığını hatırlatan Yayman, “Bu süreç Anayasanın seçimi veya değişimi değil; Türkiye’nin iç kısmını güçlendirme sürecidir” dedi.

AK Yayman Partisi Seçim Beyanı: 2028'den beri farklı bir tarih yok; Gündemde erken seçim yok

CHP’nin bu süreçte tutumunu değerlendiren Yayman, sürece katkıda bulunmaları gerektiğini söyledi: “CHP’nin denemeye dışarıdan değil, Türkiye’nin avantajıdır. Bu ulusal bir soru, partiler sorusudur”.

“Kudüs İttifakı” ve Erdoğan’ın Tarihsel Konuşması

Başkan Erdoğan’ın Kuzikahamam alanındaki konuşmasına atıfta bulunan Yayman, konuşmayı tarihi değiştiren bir konuşma konuşması olarak nitelendirdi. Erdoğan tarafından kullanılan Kudüs İttifakı kavramının altını çizen Yayman, bu kavramın Araplar, Türkler ve Kürtler arasında bir kardeşlik çerçevesi sunduğunu söyledi.

Hüsenin Yayman, çözüm sürecinde ve terörizme karşı mücadelede tüm devlet kurumlarının konuya hakim olduğunu ve Türkiye’nin iç ve dış tehditlere karşı hazırlandığını söyledi. Sürecin herhangi bir siyasi pazarlık veya günlük ilgiyle uyumlu olduğunu, ancak Türkiye’nin büyük yürüyüşü ve Türkiye’nin amacı doğrultusunda yönetildiğini vurguladı.

Son olarak, anayasal süreçler, çözüm süreci ve muhalefet ilişkileri hakkında değerlendirmeler yapan Yayman, sürecin Türkiye’nin geleceği için bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

“Erken Seçim Tartışmaları ANW;

İlk seçimlerle ilgili tartışmaları yayınlayarak, seçim tarihi Anayasa tarafından belirlendi ve erken seçim programlarına sahip olmadıklarını vurguladı.

“Seçimler anayasamızda açıkça açıklandığında. Sonuç olarak, seçimler 2028’de yapılacak. Elbette cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde seçimler sunmak mümkündür, ancak şu anda gündem yoktur, Yayman ilk seçim tartışmalarını spekülatif ve aslında olarak tanımlamıştır.
AK partisi gündemde seçim değil; Ekonominin, terörizme ve sosyal birime karşı mücadeleyi teyit ederek Yayman, Türkiye’nin istikrara dönüşmeye devam ettiğini söyledi. Yayman, “Bu süreç, Türkiye’nin iç kısmını güçlendirme sürecidir; günlük politika, oylama hesabı, anayasal bir değişiklik amacıyla gerçekleştirilmez. Önceliğimiz ulusun barışıdır” dedi.

İlgilenebilirsin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu