Güncel Haberler

Bolu Dağı’nın rutini bozuldu: Belediye Başkanı Özlü’ye sosyal medyadan destek geldi! “İsmi yanlış biliniyor, burası Düzce Dağı”

İstanbul’u Ankara’ya bağlayan tüneliyle şehirlerarası yolcuların en popüler rotalarından biri olan Bolu Dağı’nın adı tartışma konusu oldu. Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, her iki ilde de geniş yankı uyandıracak bir açıklama yaptı.

“BOLU DAĞI” GERÇEKTEN “BOLU” DAĞI DEĞİL Mİ?

Türkiye’nin en çok kullanılan sınır kapılarından biri olan Bolu Dağı’nın coğrafi konumuna dikkat çeken Başkan Özlü, sosyal medya hesabından isimle ilgili tartışma başlatarak şunları söyledi: “Doğru olduğunu bildiğimiz hatalar var. Yanlış ama ama İnsanlar bunlardan birinin “Bolu Dağı” isminin doğru olduğunu düşünüyor.”

“DÜZCE YAKASINDA DAĞ”

“Aslında Bolu tarafında ‘dağ’ yok” diyen Faruk Özlü, şöyle devam etti: “Bolu tarafı ‘ova’dır. Dağ Düzce tarafında yer almaktadır. Coğrafi yapısına göre burası ‘Bolu’ değil. Dağ’ değil, ‘Düzce Dağı'” diyerek Bolu Dağı adının yanlış verildiğini savundu.

“BU YANLIŞI DÜZELTELİM” DİYORUZ DİYORUZ

Özlü, Bolu Dağı ile Düzce arasındaki bağlantıya da bir başka açıdan dikkat çekti: “Yaşam alanı açısından dağdaki yol boyunca yer alan işletmelerin neredeyse tamamı Düzce halkına ait.”

inç_b_c_ef2737c6ccd6fdf7e305168802555809

Dağın adının değiştirilmesi çağrısında bulunan Özlü, paylaşımını “Bu yanlışı düzeltelim. Bu dağın doğru adı ‘Düzce Dağı’dır” diyerek tamamladı.

DESTEK MESAJLARI GELDİ: KESİNLİKLE DOĞRU TESPİT

Özlü’nün paylaşımına sosyal medya kullanıcılarından çok sayıda yorum geldi. İşte o yorumlardan bazıları:

inç_b_c_be9455e4a1d5a61da423f28645e62110

  • “Ciddi bir çatışmadan dolayı sınırlar ayrıldı. Bizim Akçakoca’mız vardı, onların Bolu Dağı vardı Başkan. Abant’a ne oldu.”
  • “Kesinlikle doğru tespit. Monte Düzce olarak değiştirelim.”
  • “Haklısınız Başkan, ismin gereğini yapın.”
  • “Bolu biliyor mu?”
  • “1999 yılına kadar Bolu ilinin bir ilçesiydik. Bu nedenle ilin adına göre bu isim veriliyordu. Düzce Dağı tabelasını törenle asıyoruz. Ancak Ankara’dan izin alınması gerektiğini düşünüyorum. Umarım halledebilirsin.Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.
    Sıkmak
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Şişli'de korkunç kaza!  Motosiklet sürücüsü sara krizi geçirdi ve otobüsün altına düştüŞişli’de korkunç kaza! Motosiklet sürücüsü sara krizi geçirdi ve otobüsün altına düştü
1500 yıllık bir kilisenin kalıntılarında bulundu ve korundu1500 yıllık bir kilisenin kalıntılarında bulundu ve korundu
Adıyaman'da tanker devrildi ve alev aldı!Adıyaman’da tanker devrildi ve alev aldı!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu